Suomi sijoitukset-pommi

Talouselämä:

Varman Murto tyrmää Ylellä Katajan idean: ”Sosialisoitaisiin”

 

Vuodenvaihteessa Varman toimitusjohtajana aloittava Risto Murto on huolissaan kotimaisten yritysten heikosta vedosta, kertoo Yle. Hän huomauttaa, että kun haetaan parasta sijoitustuottoa, isänmaallisuus ei välttämättä paina vaakakupissa eniten.

”Jos Suomen kansantalous kehittyy heikosti pitkällä ajalla, se tarkoittaa väistämättä, että sijoitusmahdollisuudet Suomeen vähenevät”, Murto sanoo.

Työelämästä kerättävät eläkemaksut eivät enää riitä ainoina rahoittamaan maksettavia eläkkeitä. Puuttuva osa otetaan aiemmin kerättyjen eläkevakuutusmaksujen sijoitustuotoista.

Kokoomuksen kansanedustaja Sampsa Kataja on sanonut, että eläkemaksuista saataisiin ehkä enemmän irti, jos eläkefirmat lopettaisivat keskinäisen kilpailun ja sijoitukset hoidettaisiin yhdessä yhtiössä. Murto kuitenkin tyrmää ajatuksen ja huomauttaa, ettei yksityisten eläkeyhtiöiden sadan miljardin euron rahastoihin pidä koskea.

”Ei ole realistista, että vuosikymmenien aikana kerätty raha sosialisoitaisiin.”

Jos kilpailua pitää saada lisää, täytyy Murron mielestä lopettaa Kuntien eläkevakuutuksen Kevan erikoisasema.

”Jos kilpailua halutaan lisää, niin eniten potentiaalia olisi siinä, että Keva muuntautuisi myös tänne markkinoille.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>