Veroparatiisipommi

Kaikkien maiden pitäisi olla veroparatiiseja. Suomi voisi olla innovatiivinen ja perustaa maastaan veroparatiisin eli alentaa verotusta ja purkaa sääntelyä. Hallituksen tavoittelema kasvuyrittäjyys lähtisi nousuun kuin raketti ilman että valtiovarainministeri Urpilaisen pitäisi kestitä verovaroilla veroparatiisi-työryhmän jäseniä ja Team Finlandia. Ulkomaista pääomaa virtaisi maahan eli päinvastaisesti kuin nyt.

Nillittäminen tuloeroista* lakkaisi koska Suomen suhteellisesti köyhät pääsisivät kannustinloukuistaan. Keskiluokan ryöstäminen loppuisi. Eturistiriita veronmaksajien ja veronkuluttajien/hyväksikäyttäjien välillä häipyisi, koska enää ei voisi äänestää itselleen etuuksia.

Poliitikotkin vapautuisivat jatkuvasta suosiontavoittelusta ja joutaisivat järkevämpiin hommiin.

* naamioitu perustelu keinotekoiselle ja sosialistiselle tulonjaolle

 

 

 

Anteeksi kuinka?

“Mitä huonompi veropohja ja suurempi verovuoto, sitä huonompi yhteisö on elää meille kaikille ja sitä suuremmat tuloerot ja epäoikeudenmukaisuudet.”

Sirpa Pietikäinen blogissaan Iltalehdessä 23.5.2013

http://www.libera.fi/anteeksi-kuinka/anteeksi-kuinka/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>