Deflaatiopommi

Nykyisessä kieroutuneessa järjestelmässämme deflaatio on mörkö, koska se kaataisi nykyisen systeemin. Poliitikot puoltavat nykyistä inflatorista velkatalousjärjestelmää, koska saavat siten varastettua osan kansalaisten säästöjen arvoista heidän huomaamatta. Siksi poliitikot pelottelevat deflaation kuvitteellisilla kauheilla seurauksilla jotta kansalaiset hyväksyisivät nykyisen järjestelmän eli keskuspankin inflaatiota aiheuttavan rahanpainamisen.

Terveessä taloudessa eli vapaassa raha- ja pankkijärjestelmässä deflaatio ei ole mikään pelottava kummajainen vaan normaali, toivottavakin ilmiö. Se vähentäisi turhaa kulutusta ja velaksi ostamista eli johtaisi  ekologisesti kestävämpään kehitykseen ja järkevään rahankäyttöön (kannustaisi ihmisiä ja yrityksiä elämään tulojensa mukaan).

***

”Onko Eurooppa ajautumassa deflaatioon?”

Seuraavat Euroopassa olevat maat ovat hiljalleen ajautuneet deflaatioon viimeisen vuoden aikana. Vaikka keskuspankit ovat painaneet rahaa ja yrittäneet estää deflaatiota likviditeettiä lisäämällä. Mielenkiintoista on myös se, että joukossa on myös euromaita. Onkohan deflaatiopeikko tulossa sittenkin Eurooppaan?

 

Kirjoittanut torvi2 Kauppalehden keskustelupalsta

http://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/thread.jspa?threadID=227725&tstart=0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>