Kotimarkkinalama-pommi

Tämä hallitus on nostanut sosiaalisia tulonsiirtoja ennätysvauhtia, samaan aikaan kun verotusta ollaan kiristetty 5 Miljardilla.

Tässä 2012 ja 2013 reaaliansioiden kehitys. Kuten huomaatte, vain työttömien ja eläkeläisten ansiot kehittyivät positiivisesti.

Kaikki tehdyt toimenpiteet ovat tähdänneet kotimarkkinalaman luomikseksi.

ALV kiristys = vähittäiskauppa alas, ulkomainen verkkokauppa ylös. Kaupan alan massiiviset YT:t alkamassa.
Autoveron kiristys = autokauppa alas
Varainsiirtoveron kiristys = viimeinen niitti asuntokaupalle. Rakennusalan lama tulossa.
Viinaveron kiristys = Viron tuonti +15%, panimot laittavat lappua luukulle
Edustuskulujen verovähennysoikeuden poisto = Lapin matkailu seis, taksiala seis, ravintola/hotelliala seis. Tämä päätös tulee sataprosenttisen varmasti johtamaan valtion verokertymän pienentymiseen.

Viimeisin toimenpide näyttäisi olevan asumistukien reilu korotus, samaan aikaan kun työmatka-ajojen verovähennysoikeudet poistetaan.

Työn tekeminen ei ole koskaan ollut näin kannattamatonta sosiaalisiin tulonsiirtoihin verrattuna. ”Kannustinloukuista” ollaan puhuttu kymmeniä vuosia, mutta tämä hallitus on pahentanut niitä entisestään.

Jos veroja korotetaan vielä lisää, on helppo nähdä kotimarkkinalaman pahenevan entisestään. Suomalaisen työssä käyvän ostovoima ei ole enää paljoakaan itäblokin maiden ostovoimaa parempi. Mutta voimme olla lähes varmoja, että lisää veronkorotuksia on tulossa, vaikka on selkeästi nähtävissä, mihin verojen korottelu on jo johtanut. Tämän hallituksen kaikki toimenpiteet ovat aivan absurdeja.

Onko pyrkimyksenä ajaa Suomineito polvilleen tarkoituksella? Ei kai voi olla mahdollista, että näin täydellisen seinähulluja päätöksiä voitaisiin panna täytäntöön ”vahingossa”? Eivät edes Demarit voi olla näin sekaisin, vai voivatko?

Kirjoittanut detonator/Kauppalehden keskustelupalsta

http://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/thread.jspa?threadID=238209&tstart=0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>