Kultapommi

Tämä kultamoguli luottaa metalliin miljardeilla

EPA/MATT CAMPBELL

Tämä kultamoguli luottaa metalliin miljardeilla

Amerikkalaisen kultamijardööri John Paulsonin sijoitusten arvo on laskenut viime kuukausina sadoilla miljoonilla dollareilla. Kullan hinta on alamäessä, mutta Paulson luottaa yhä keltaiseen metalliin.

Kultamiljardööri John Paulsonin noin 9,5 miljardin dollarin eli runsaan 7,2 miljardin euron sijoituksista 85 prosenttia on kultarahastoissa ja kullassa.

Kullan unssihinta on ollut laskusuunnassa jo pidemmän aikaa. Vielä lokakuun alkupuolella hinta nousi lähelle 1 800 dollaria unssilta, kun huhtikuun lasku on painanut unssihinnan jo alle 1 500 dollarin.

Viimeisin neljän prosentin nopea pudotus on leikannut Paulsonin sijoitusten arvosta noin 300 miljoonaa dollaria. Kaikkiaan Paulsonin suurin 700 miljoonan dollarin kultarahasto on painunut 28 prosenttia tänä vuonna. Luottamus on kuitenkin vahvaa.

– Kullan viimeaikainen pudostus ei vaikuta pitkän tähtäimen odotuksiimme, kertoo Paulsonin bisneskumppani John Reade.

Reade kertoo, että kultaan sijoitettiin huhtikuussa 2009, kun unssihinta oli 900 dollarissa. Vaikka huippuhinnasta on tultu selvästi alas, on 1 500 dollarin hinta vielä slvästi voiton puolella.

Pankkijätti Goldman Sachs ennustaa kullan hinnan jatkavan laskuaan. Samaa ennakoi Deutsche Bank, joka leikkasi kullan hintaennustettaan 12 prosentilla tällä viikolla. Myös ranskalaispankki Societe Generale arvioi huhtikuun alussa kullan hinnassa olevan ilmaa.

Paulsonin Readen mukaan kullan arvo tulee kuitenkin pysymään korkealla, sillä keskuspankit pumppaavat rahaa markkinoille ennästystahtia ympäri maailmaa.

– Uskomme rahan määrän lisääntyvän enemmän kuin todellinen talouskasvu sallisi, mikä johtaa väistämättä inflaatioon. Tämä tekee kullasta hyvän pitkän aikavälin sijoituskohteen, Reade arvioi.

TALOUSSANOMAT http://www.taloussanomat.fi/raha/2013/04/13/tama-kultamoguli-luottaa-metalliin-miljardeilla/20135390/139

**

 1. Kulta – Wikipedia

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Kulta

  Kulta (lat. aurum) on alkuaine, joka kuuluu metallien ryhmään. Kullan järjestysluku on 79 sekä CAS-numero 7440-57-5 ja sen kemiallinen merkki on Au.

  Lehtikulta – ‎Kultalevy – ‎Kultakanta – ‎Valkokulta
 2. Kulta sijoituksena – Tavex

  www.tavex.fi › Etusivu › Sijoituskulta

  Mitä on kultaan sijoittaminen? Kultaan sijoittaminen on käytännössä kullan ostamista joko fyysisessä tai sähköisessä muodossa. Menestyksekkäät ihmiset ovat 

 3. Kullan Hinta

  www.kullanhinta.com/

  Kullan hinta tällä hetkellä. Päivitetään kaksi kertaa päivässä.

 4. Kuvat aiheesta kulta

 5. Kulta painui alle 1400 dollariin | Taloussanomat

  www.taloussanomat.fi/porssi/2013/04/15/kullan-hinta-painui…/170

  15.4.2013 – Kullan hinta on painunut alimmilleen yli kahteen vuoteen, kun Kiinan talouskehitys jäi alkuvuonna odotuksia heikommaksi.

 6. KultaRahaksi: Kulta helposti rahaksi

  https://www.kultarahaksi.fi/

  Myy kultaa. Ostamme tarpeettomat kultakorut, kultaketjut, vihkisormukset, hammaskullat, kultarahat ja muut kultaesineet. Tilaa KultaPaketti nyt!

 7. Erämaan Kulta – Kultakuume?

  www.eramaankulta.fi/

  ekokulta, Kullankaivuuelämykset Lemmenjoella, kultahippukorut, kultapitoiset illanvietot, uniikkikorut, erikoislahjat, liikelahjat, team-building, yrityskoulutus, 

 8. Kulta – Geologian tutkimuskeskus

  www.gtk.fi/geologia/kiviharrastus/kulta/

  Kulta. Tälle sivulle on koottu erilaista kultaa käsittelevää tietoutta. GTK:n oma aineisto on jaoteltu sähköiseen, verkosta löytyvään tietoon, erilaisiin hakuihin 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>