Naisten koulutuspommi

Lollipop48 31.8.2013 15:10 vastaus nimelle: Räänsson
UserName

 

Ajattelisin niin, että tasa-arvo tarkoittaa tilannetta, jossa myös naisten arviointi ja arvostelu on vain kestettävä. Jos voidaan sanoa ” meidän Nico-Otava ei osaa mitään”, niin myös ”Iida-Orvokki on vähän tyhmä” on sallittua. Kohinan keskeltä on vain erotetta varteen otettava palaute.

On parempi tietää, mitä miehet oikeasti ajattelevat. Jos ihmistä kovasti moititaan, hän jättää kertomatta todelliset ajatuksensa, ja ne jäävät kytemään sinne jonnekin.

Lollipop48 31.8.2013 15:25 vastaus nimelle: Ekonomisti2
UserName

 

Naisen itsenäistyminen miehestä on vaatinut erittäin vauraan yhteiskunnan, eli käytännössä onnistunut vain öljyhuipun kohdalla. Pidemmän mietinnän aihe olisi varmasti, onko prosessi yleensä ottaen ollut tarpeen, mahdollista tai saati edes tarkoituksenmukaista.

Jos oikeasti mennään kohti köyhempää yhteiskuntaa (tähän kysymysmerkkejä), niin naisen asema tulee uudelleen arvioitavaksi. Eli mietitään esimerkiksi, onko naisten pidemmälle kouluttautuminen ollut yhteiskunnan kannalta kannattavaa. Ylikouluttaminen ei kannata, jos panos-tuotos suhde on heikko. Tai pitäisikö hoiva tapahtua kodin ja suvun piirissä.

Miksi asiaa ei sitten miettittäisi keskimääreisen miehen kohdalla. Ehkä siksi että keskimääräinen mies ei tarvitse niin paljon tukea, on itseohjautuvampi ja hänellä on historian näytöt puolellaan.

Jossain on toisaalta ennustettu, että jos robottien tekemän työn arvo saadaan yhteiseen käyttöön, niin voidaan päätyä yhteiskuntaan, jossa ihmisten ei tarvitse tehdä niin paljon työtä. Jos asia ei ole utopia, niin tässä voi olla aivan uudenlainen lähtökohta. Myös kouluttautuminen saattaa muuttua radikaalisti.

Kotona tehtävän työn halveksiminen, on mielestäni pitkien naisten sukupolvien ketjun aliarvioimista. Ihmisen kaltaisen kookkaan nisäkkään, jolla on monimutkaiset aivot, kasvaminen ja kypsyminen on aikaa vievä, pitkä ja vaativa prosessi.

Nyt yritetään tunkea perheitä yhteen muottiin. Jotenkin aivan kuin Suomessa ei perhettä tai kotitaloutta ymmärrettäisi tai tunnustettaisi, vaan mennään projekti edellä. Yritys tuhota avioliittoa naisen turvana on ollut virhe. Myös romanttisen rakkauden-käsitteestä voitaisiin alkaa siirtyä piirun verran enemmän sopivuuden ja sopimuksen suuntaan. Tuskin lopputulos voisi siitä ainakaan huonontua.

Evoluutiota pitäisi vähän kunnioittaa. Kuinka moni mies tuntee jotenkin omakseen vaippaikäisen hoidon. Jos haluaa jäädä kotiin, niin asia on tietenkin ok, mutta isojen ryhmien kohdalla herättää epäilyksiä. Yleensä ottaen miehet keskimäärin tällä maailmankolkalla ovat kiinnostuneita lapsistaan, sillä niin paljon näkee miesten käytännössä huolehtivan lapsistaan. Miehet myös suhtautuvat varsin suurpiirteisen myönteisesti toisten miesten lapsista huolehtimiseen ja elättämiseen.

Kun nykypäivän lapset kirjoittavat muistelmiaan, niin kirjoittavatko he muistojaan pihapolulla käveleväst äidistä tai isästä ja hänen katseestaan vaiko jostakin tarhan lukuisista tädeistä, jotka simuloivat vanhempien rakkautta lapseen.

Tottakai arki on kompromisseja, eikä elämässä käy aina niin, kuin toivottiin.

Ketään ei olla pakottamassa kotiin, eikä kukaan ole kieltämässä työntekoa. Kouluttautumista ei estetä.

Toivottavasti muistan nyt oikein naisten lehdestä luettua niin eräs suomalainen näyttelijätär (+ ohjaaja) sai toivotun lapsen vähän myöhemmällä iällä, Kotona tämä, varmaan kahden kertainen taiteen maisteri, totesi katseltuaan vauvaansa, että ”tämähän on taideteos”. Luulisi hänen tietävän.

 

Kauppalehden keskustelupalsta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>