USA Petrodollari – pommi

USA:n petrodollari kaatuu ja Kiinan yuan nousee

Jo oli aikakin Kiinan ottaa asema maailmantaloudessa, joka sille kuuluu. Kiina on pian suurin talous, se on suurin öljyn tuoja, Kiinalla on maailman suurin tavaratuotannon koneisto, ja Kiinalla on eniten talletettuja rahavaroja.

Nyt Kiina on ilmoittanut kaksi asiaa, jotka nostavat sen maailmantalouden valtiaaksi. Tämä ei tule tapahtumaan ilman konflikteja, talousromahduksia, mahtivaltioiden alistamista ja syvän laskukauden ja laman monivuotista synkkää kautta. Nämä kaksi asiaa ovat omien dollarivarantojen vapautus ja öljyostojen siirto pois dollareista Kiinan yuaneihin.

Tässä muutamia faktoja:
1. Kiinalla on 1,3 triljoonan dollarin saatavat USA:lta (yhteensä 3,66 triljoonan dollarin saatavat globaalisti, triljoona on miljoona miljoonaa)
2. Kiina aikoo lopettaa dollarien ja muun valuutan varastoinnin = dollarin dumppaus alkaa
3. Kiina on mailman suurin öljyn maahantuoja
4. Kiina haluaa oman öljykaupan yuan-perustaiseksi (ei enää dollarikauppaa)

Ja tässä muutamia seurannaisvaikutuksia:
5. USA:ssa alkaa suunnaton inflaatio, joka muuttuu hyperinflaatioksi (vrt. Saksa: marraskuussa 1923 dollarilla sai 4 200 000 000 000 Saksan markkaa, vuonna 1922 dollarilla sai 4,2 markkaa)
6. Valtion tulojen ongelma (Fiscal crises) Washingtonissa kiihtyy entisestään
7. Poliittiset ongelmat kaatuvat Obaman syliin ja laajenevat siitä Eurooppaan
8. Paniikkireaktiot ympäri maailmaa aiheuttavat dominoefektin, taloudet romahtavat etenkin kaupungeissa
9. Lama, työttömyys, yhteiskuntajärjestelmien romahduksia (sosiaaliturva, julkisyhteisöjen palkat, palveluvienti…). Vain ruoka, vaatteet, energia, rakennusmateriaalit ja työkalut ovat tarpeellisia; vain käsityötaidoista, rakentamisesta, energiasta, ruuantuotannosta ja -valmistuksesta maksetaan; hoivasta ja lääkinnästä ei makseta; turvallisuuspalvalut nousevat arvoon, jossa vartija vaihtaa puolta aina maksun mukaan; joutilaiden ja haihattelijoiden kuten akateemisten, runoilijoiden, filosofien, poliitikkojen, opettajien, taiteilijoiden, tutkijoiden, juristien, taloustieteilijöiden ja muiden viisastelijoiden arvo romahtaa ja sanavalta mitätöidään; ammateista vain insinöörit, rakentajat, maanviljelijät ja sotilaat saavat palkkaa; lääkärit ja lääkärinhoitajat velvoitetaan ilmaiseen työhön)
10. Keskiaika alkaa (käsityö, paikallisuus, oma viljely, paikallinen tuotanto, netti toimii porrastetusti 10 minuuttia silloin tällöin, lehtiä ei ilmesty, kirkko ja teatteri ovat mediakeskuksia…).

Kannattaa asua meren tai järven rannalla kaukana kaupungeista, miehen kannattaa olla timpuri, vaimon ompelija-kokki. Pihalla kannattaa olla 200 neliötä nurkkaviljelyä. Vaihdanta kukoistaa, autot myydään kilohinnalla, kasvihuonelasia saa keskustakauppojen näyteikkunoista, sellupuun tuotanto muuttuu klapiteollisuudeksi, harvat maaseutulapset pääsevät kouluun… Tyhjänpuhujat vaikenevat vihdoinkin.

– http://www.pakalertpress.com/2013/11/22/china-announces-that-it-is-going-to-stop-stockpiling-u-s-dollars/
– http://www.businessinsider.com/dollar-as-international-reserve-currency-2013-11
– http://www.globalresearch.ca/threat-to-the-hegemony-of-the-us-dollar-rigged-gold-bullion-market/5335671

Kirjoittanut  Jari Virkkala/Kauppalehden keskustelupalsta

http://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/thread.jspa?threadID=233979&tstart=0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>