Valtion saneeraus-pommi

http://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/241098-kovaa-puhetta-kuntien-tyontekijoille

”Perussuomalaisten valtuutettu Pauli Vahtera sanoo suoraan sen, mitä moni poliitikko ei uskaltaisi: Kaupungin työntekijöiden palkat syövät Vantaan perikatoon.

Vahteran mielestä palkkojen alentaminen on ainoa mahdollisuus, jolla kaupunki selviää. Kaupungin henkilökuntaa ei voida vähentää niin paljon, että sillä asia korjaantuisi. Veroprosenttia korottamallakaan vajetta ei saada katettua.

Näin ollen arvostettu KHT-tilintarkastaja laskee, että kaupungin työntekijöiden palkkoja on laskettava ja lomaoikeuksia karsittava. Hän olisi valmis myös rajaamaan sairauspoissaolojen kustannuksia tekemällä ensimmäisen sairauspäivän palkattomaksi.

Vahteran laskelmien mukaan kunta-alan palkat ovat yksityisiä korkeammat, kun huomioidaan kuntatyöntekijöiden suuremmat loma-oikeudet. Hän pitää näitä ylimääräisiä etuja täysin perusteettomina.

Vahtera korostaa, että hänen kannanottonsa eivät ole Perussuomalaisten hyväksymiä, vaan itseajattelua. Hän toi ajatuksensa julkiseksi valtuustokokouksessa, kun käsittelyssä oli kaupungin tilinpäätös.

Vahteralla on vahva ammatillinen tausta tilinpäätösten, taseiden ja rahoituslaskelmien arvioinneissa. Siksi hänen näkemyksensä ei ehkä ole ”poliittisesti viisas”, vaan puhtaisiin lukusarjoihin perustuva johtopäätös.

Joka tapauksessa kaupunginvaltuutettuna esitetyt mielipiteet saavat varmasti muut puolueet, erityisesti vasemmistopuolueet, tulkitsemaan Vahteran kannanotot Perussuomalaisten linjanvedoiksi, kun puolueet kamppailevat ”parhaan työväenpuolueen” asemasta.”

detonator – Kauppalehden keskustelupalsta

http://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/thread.jspa?threadID=228776&tstart=0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>