Valtiouskovaisuuspommi

Valtiouskovaisuus tarkoittaa sokeaa uskoa valtion kaikkivoipaisuuteen ja sen kyseenalaistamattomuutta. Valtion uskotaan muun muassa järjestävän työtä, korottavan palkkoja ja ylipäätään tuottavan hyvinvointia. Verotus on valtiouskovaisuudessa “pyhä lehmä.”

 Tämän uskon seurauksena valtio on pöhöttönyt eli menot ovat jatkuvasti lisääntyneet. Valtio ottaa jopa lisää velkaa juokseviin kuluihin. Tämän pitäisi jo herättää monen, mutta ei herätä vaan jotkut jopa väittävät että valtion velan vähentäminen kurjistaisi tulevia sukupolvia.

 

Pienistä tekopuroista syntyy pahasti tulviva joki

Usein kuulee väitettävän että ei joku yksittäinen meno, esim. Yle tuo paljon kustannuksia, mutta valitettavasti näitä yksittäisiä pieniä ja vähän suurempiakin kuluja on monta ja lisää tulee koko ajan, muun muassa

 

Vuonna 2011 erilaisia avustuksia, lainoja ja takauksia maksettiin yrityksille 1,2 miljardia euroa.

  • - työttömyys ja toimeentulotuet*

Vuonna 2011 työttömyyspäivärahoja ja muita työttömyysturvaan perustuvia etuuksia tulonsaajat saivat 3,2 miljardia euroa

”Vuonna 2011 toimeentulotuen menot olivat 647,9 miljoonaa euroa. Vaikka menot vähenivät reaalisesti vuoteen 2010 verrattuna 0,9 %, niin ovat ne lisääntyneet 31,3 % vuodesta 2005 lähtien”

 

  • - lainsäädäntö ylipäätään aiheuttaa turhia kuluja

Tuoreena esimerkkinä linja-autoliikenteen vapauttaminen markkinoille v. 2014 jossa kuitenkin laki ”jatkuvan ja pysyvän haitan aiheuttamisesta muille liikennöitsijöille” jää voimaan, mikä taas aiheuttaa rajuja ja runsaita oikeustaisteluja eli työllistää maamme oikeuslaitosta asianajajineen. Vapauttaminen markkinoille ei ollutkaan täydellistä. Verorahoja siis tulee palamaan ja/tai velka kasvamaan paljon turhien lakien takia.

 

Monet yllämainituista kuluista voitaisiin poistaa tai hoitaa muilla keinoin kuin verovaroin.

 

*Koska työmarkkinasääntelyn, ay-liikkeen laillisen erityisaseman ja kannustinloukkujen purkamisesta ei  suostuta edes keskustelemaan niin se tarkoittaa että työttömyyttä pidetään tahallisesti yllä eikä vähiten sen valtion virkamiehiä työllistävän vaikutuksen takia. Marxilainen myytti kuvitelluista eturistiriidoista työnantajan ja työntekijän välillä elää vielä vahvasti ja ruokkii valtiouskovaisuutta tehokkaasti.

 

Avioliittolaista riidellään mikä on järjetöntä ja valtiouskovaisuutta pahimmillaan tai sokeimmillaan. Sillä hetero- ja homoavioliittolain puolustajat eivät kyseenalaista sitä oleellista seikkaa, että avioliiton solmiminen ei kuulu valtiolle. Nykyisin ja aikaisemmin naimisiin ei mennäkään vain valitun puolison kanssa vaan liudan virkamiesten kanssa.

Tosiasiassa avioliiton pitäisi olla vain sen solmijoiden välinen asia ja tämän mahdollistamiseksi valtion ja kirkon pitäisi erottaa toisistaan ja poistaa avioliittolaki lainsäädännöstä tai vapauttaa lainsäädäntö.

 

Sipilä-hypetys on valtiouskovaisuutta tyypillisimmillään. Kaivataan suurta johtajaa/pelastajaa mutta Sipiläkin on vain valtiojohtoisuutta kannattava ja valtiouskovaisuutta edistävä. Esimerkiksi Sipilä sanoo että ”meidän pitää luoda 200.000 uutta työpaikkaa” – mikä kuulostaa kovin tutulta –  ja nämä työpaikat järjestettäisiin Sipilän mukaan ”yli kolmen miljardin rahastolla”.

Sipiläkin siis yrittää luoda työpaikkoja keinotekoisesti eikä mainitse sanallakaan sääntelyn purkamisesta, mikä on ainoa aito ja pysyvä keino työllisyyden lisäämiseksi. Sipilän kaavailemalla rahastolla työllistäminen lisää eriarvoisuutta, koska työllistymään siinä pääsevät vain harvat ja valitut, erityisesti kyseisen rahaston hoitajat, eivätkä millään pienellä palkalla. Se altistaa myös hyvävelikapitalismille ja korruptiolle.

 

Valtiouskovaisuuteen kuuluu myös se ikävä ilmiö että kuvitellaan valtion ”sivistävän” kansalaisia ja siten pakkosyötetään esimerkiksi

  • monikulttuurin,

  • feminismin,

  • Euroopan Unionin ja erityisesti

  • altruismin(kollektivismin) ihannointia eli uhrautumista kuvitteelliselle ”yhteiselle hyvälle”.

 

Kuluista ja niiden maksajista ja haittatekijöistä viis.

Valtiouskovaisuus tekee tuhojaan tehokkaasti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>