Vanhuuspommi

“Vanhuus on tila, jossa ihmisen ruumilliset ja henkiset voimat alkavat heikentyä. Se johtaa lopulta kuolemaan. Vanhenemiseen liittyy solujen rappeutuminen ja jossain vaiheessa jopa suoranainen itsetuho.
Nykyihmiselle vanheneminen on yhä enemmän rasite. Koulutusyhteiskunnassa ihmisten oletetaan elävän pitkään ja pysyvän toimintakykyisinä, jotta he voisivat hyödyntää mahdollisimman hyvin kymmeniä vuosia kestänyttä koulutustaan.” – Wikipedia

***

Raaka todellisuus: ”Suomen vanhustenhoito lähes heitteillejättöä”

Lähi- ja perushoitajaliitto SuPerin puheenjohtaja Juhani Palomäki laukoo rajuja kommentteja Suomen vanhustenhoidon tilanteesta.
– Vanhustenhoito Suomessa on paikoin lähellä jopa passiivista eutanasiaa, Palomäki kirjoittaa Helsingin Sanomien mielipideosastolla.

Palomäen mukaan hoivahenkilöstön määrä ei ole kasvanut siinä suhteessa kuin asiakkaiden kunto olisi edellyttänyt.

– Tämä kehityssuunta on laskenut vanhustenhoidon lähelle heitteillejätön kaltaista tilaa, Palomäki kirjoittaa.

Palomäen mukaan vanhusten hyvä ja arvokas hoito on unohdettu keskusteltaessa valmisteilla olevasta vanhuspalvelulaista.

– Vanhuspalvelulakiin on saatava henkilöstömitoitus laitos- ja kotihoidon osalta, sillä olemassa olevia suosituksia ei noudateta, Palomäki vaatii.

Palomäki huomauttaa, että lukuisat raportit ovat kertoneet karua kieltä vanhustenhoidon tilasta, ja kansalaisilta on saatu vahva viesti siitä, ettei vanhustenhoidosta tule säästää. Palomäki ihmettelee, miksei näitä viestejä oteta tosissaan.

lähde Uusi Suomi
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/121267-raaka-todellisuus-%E2%80%9Dsuomen-vanhustenhoito-lahes-heitteillejattoa%E2%80%9D

**

http://www.studio55.fi/oikeusjakohtuus/artikkeli.shtml/1322529/tutkimus-paljasti-karun-totuuden-vanhustenhoidon-alennustilasta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>